top of page
  • dnz-kcpto

Горить зоря її поезії над краєм

Updated: Mar 8, 2023

Поетичний вернісаж

25 лютого – 152 роки від дня народження Лесі Українки, видатної української письменниці, поетеси, перекладачки, громадської діячки. Незбагненними шляхами й стежинами народної пам’яті приходить вона до кожного українця. Це ніжне і дзвінке ім’я належить до найвеличніших імен нашого народу. Її талант виявився у багатьох різновидах літературної праці – поезії, драматургії, прозі, літературній критиці і публіцистиці, перекладацькій роботі і фольклористиці. До Дня народження Лесі Українки в бібліотеці представлена виставка – персоналія «Вічна берегиня України».

З групою № 22 було проведено поетичний вернісаж «Горить зоря її поезії над краєм». Завдяки ведучим Світлани Хомич і Вікторії Сороки присутні мали змогу перейнятися багатогранним творчим і життєвим шляхом Лесі Українки, її жагою до життя, героїзмом, безмежно міцною силою волі та щирою любов'ю до України. Софія Хомич, Анастасія Рубець, Анастасія Чайковська, Катерина Канащук декламували вірші поетеси. Зворушливо зіграли роль Лукаша і Мавки з драми – феєрії «Лісова пісня» Олександр Муха (група № 34) і Вікторія Фоміна.

Під час заходу подивилися документальний фільм «Леся Українка», відео «Музей Лесі Українки в селі Колодяжне», відеопісню на слова Лесі Українки «Тішся». Про Лесю Українку можна дізнатися багато цікавого. Бо її життя – героїчна легенда, яку творила вона сама, перемагаючи важку хворобу, здобувала знання самоосвітою і писала для нащадків таку прекрасну поезію.

Людмила Рихлюк, Надія Дятел

8 views0 comments
bottom of page