top of page
  • dnz-kcpto

Пам’ятаймо кіборгів!

Книжкова виставка

до Всеукраїнського Дня Пам’яті Героїв-Кіборгів

16 січня - День Пам’яті «кіборгів» - в Україні вшановують захисників, які тримали оборону Донецького аеропорту від російських окупантів та терористів з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року під час війни на сході України.



Всеукраїнський день пам'яті захисників Донецького аеропорту було встановлено за ініціативою українських воїнів, які 242 дні боронили цей стратегічний об'єкт. В обороні об'єкта брали участь не тільки воїни, але і медики з волонтерами, що надавали допомогу та підтримку українським бійцям. Таку назву нашим захисникам дали самі проросійські бойовики, які були вражені стійкістю та мужністю наших військових. Війна за Донецький аеропорт почалась 26 травня 2014 року, коли проросійські терористи та чеченські бойовики захопили будівлі аеропорту тоді ще мирного Донецька. За офіційними даними, захищаючи Донецький аеропорт, загинули більше 200 військових. Зруйновані стіни летовища накрили своїх останніх захисників.

В бібліотеці представлена книжкова виставка «Пам’ятаймо кіборгів!». В книгах показано всю велич героїзму українських кіборгів, які самовіддано обороняли новий термінал ДАП. Бої за Донецький аеропорт стали символом незламності та бойового духу українського війська, а захисники терміналів отримали прізвисько «кіборги». Пам'ять присвячена усім, хто стояв за Україну в ті дні.

Завідуюча бібліотеки Надія Дятел

2 views0 comments

Comentarios


bottom of page