top of page
  • dnz-kcpto

Трагічні сторінки Голокосту

Виставка - пам'ять

27 січня у світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Саме в цей день у 1945 році було звільнено в’язнів найбільшого нацистського табору смерті Аушвіц-Біркенау в Освенцімі. Цей табір став у сучасному світі символом нацистських злочинів. За час існування концтабору у ньому загинуло, за різними оцінками, від 1,5 до 2,2 мільйона людей. Доки жива людська пам'ять, трагедію Голокосту слід згадувати із соромом і жахом. Людство мусить не забувати про мільйони ні в чому не повинних євреїв і представників інших національностей, про чоловіків, жінок і дітей, яких було знищено варварськими методами в роки Другої світової війни.

В історії українського народу багато трагічних сторінок. У Києві розташований один із символів Голокосту – Бабин Яр. Під час німецько-фашистської окупації Києва у 1941 – 1943 роках Бабин Яр став місцем масових розстрілів окупантами мирного населення, військовополонених, євреїв та циган, активістів, підпільників, членів Організації українських націоналістів, порушників комендантської години та інших людей, що не схилили голови перед ворогом. Україна була місцем критичних подій в історії Голокосту, включаючи початок систематичного масового вбивства євреїв нацистами у 1941 році.

Про ці події користувачі бібліотеки можуть ознайомитись з представленими матеріалами на виставці - пам'яті «Трагічні сторінки Голокосту». Пам’ятаючи про загальнолюдську трагедію – Голокост, про її жахливі наслідки, ми повинні зберігати пам’ять і про рятівників жертв Голокосту.

Завідуюча бібліотеки Надія Дятел


0 views0 comments
bottom of page