top of page
  • dnz-kcpto

Урок 5. Прибирально-мийні роботи


Прибирально-мийні роботи виконують уручну, механізованим, автоматизованим або комбінованим способами.

Для ручного прибирання салону автомобілів та автобусів використовують стаціонарні або переносні пилососи.

Ручне миття здійснюють за допомогою шланга з брандспойтом або мийного пістолета струменем води низького (0,2...0,4 МПа) чи високого (1...2 МПа) тиску.

Установки для механізованого миття автомобілів залежно від конструкції робочого органа бувають: струминні; щіткові; струминно-щіткові.

У струминній установці вода або мийний розчин подається крізь сопло чи форсунки, з'єднані зі шлангами або трубопроводами за допомогою колекторів. Такі установки використовують переважно для миття вантажних автомобілів водою та легкових — мийним розчином.

У щітковій установці за робочі органи правлять циліндричні обертові щітки, до яких підводиться мийний розчин. Такі установки застосовують для миття легкових автомобілів і автобусів.

За допомогою струминно-щіткових установок, до сопел яких подається мийний розчин, миють легкові автомобілі, вантажні, автомобілі-фургони й автобуси.

Автоматичні мийні установки починають працювати в момент наїзду колеса автомобіля на важіль, умонтований у підлогу, або від фотоелемента, коли автомобіль перегинає світловий промінь після опускання монети в касовий апарат.

Комбіновані мийні установки складаються з пристрою для струминного миття шасі та механізованої щіткової установки для миття зовнішніх частин кузова автомобіля, Остання має гідравлічну частину, що призначається для подавання мийної о розчину, й механічну, яка забезпечує миття автомобіля.

Вода після миття автомобіля збирається в міжколійну канаву, що має уклон у бік приймального трапа, розташованого в центрі. Для очищення стічних вод пости миття обладнують грязевідстійниками та оливопаливовловлювачами, принцип дії яких ґрунтується на різниці густин води, механічних домішок та нафтопродуктів.


Регулярне миття автомобіля

Насправді це особиста справа кожного водія. Проте є певнірекомендації по догляду за салоном автомобіля. Адже дихати пилом, який потрапив у салон під час їзди, не корисно. Тому завод виробник настійно рекомендує регулярно доглядати за салоном автомобіля. Це потрібно не тільки для естетичної складової, але і для підтримки пластика і оббивки сидінь в чистоті. Адже якщо тривалий час не очищати салон, то з часом пил і брудв'їдаються в тканину, і буде потрібнохімчистка салону, а цевже процедура не з дешевих.

Також бажано регулярно мити і кузов автомобіля. Адже виконати якіснуперевірку сильно забрудненого кузова практично неможливо. Крім того, наліт або бруд, які тривалий час залишаються на лакофарбовому покритті транспортного засобу, в'їдаються в фарбу і можуть її пошкодити. Сильні забруднення бажано видаляти за допомогою на автомийці. Самостійна неправильна мийка автомобіля може привести до появи подряпин на лакофарбовому покритті авто.

Дізнайтеся більше:






перевірте себе:

Домашнє завдання ( дати відповідь на запитання) :

1. Як виконують прибирально-мийні роботи?

2. Що використовують для ручного прибирання?

3. Як поділяють установки для механізованого миття автомобілів?

4. Як працюють щіткові установки?

5. Як працюють комбіновані мийні установки?

6. Що відбувається з водою після миття автомобілів?

7. Чому є необхідність в прибирально-мийних роботах?




КРОСВОРД:


По вертикалі:

1. Тип мийної установки?

2. Тип мийної установки?

3. Тип мийної установки?



По горизонталі:

4. Рідина для миття?

5. Як прибирають авто економні автомобілісти?

6. Тип мийної установки?



34 перегляди0 коментарів
bottom of page